Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Moorddiners

Moorddiners 
door Franz Blaauw

Het is me wat, dat eten met de Kerst! Het kan niet gewoon genoeg! Immers, het hele jaar door al eten we heel bijzonder. Dus met de Feestdagen nemen we het er van, en draaien we gezellig thuis lekker uitziende blikken open: doperwten, witte bonen met tomatensaus, gestoomd gehakt, appelmoes. etc, etc. Vooral niet vers! Neen, echt blikvoer moet het wezen. Culinair hoogtepunt is wel een blik nasi-goreng van KoenVisser. Die zijn nog steeds te koop. De inhoud serveren is niet zo eenvoudig. De nasi is flink samengeperst en daarom moet het blik eerst zeker een half uur au bain marie worden opgewarmd. Het vet wordt dan zacht. Vis het blik uit het hete water en open het met een blikopener aan beide kanten. Gebruik dan een van de zo ontstane deksels om de inhoud eruit te duwen. Maak de nasi met een vork los, en bak de rijst heet in wat gesmolten boter. Goed blijven roeren! Serveren met bijvoorbeeld een zoetzuur augurkje. Eet smakelijk en een fijne kerst gewenst!



Voeg een reactie toe


naam

e-mail

reactie