Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Mosselvreugd

MOSSELVREUGD 
door Heleen van Driel

Ze zijn vleziger dan ooit. En ook zijn ze nog nooit zo slijmerig geweest als dit jaar. Ja, het mosselseizoen is geopend. De echte Zeeuwse mosselen zijn er weer, ze worden dezer dagen met karrenvrachten op de markt gestort. De liefhebbers kunnen zich daar weer massaal opstorten, al moeten ze zich wel realiseren dat hun geliefde mosselen dit jaar een bijzonder hoog cadmiumgehalte hebben. Maar ach, wat maakt dat uit. De gevolgen blijven natuurlijk niet uit, maar openbaren zich pas op de middellange termijn. Dan lig je toch al met een andere akelige kwaal in het ziekenhuis. Waar het toch om gaat is de onbeschrijflijke smaak van verse mosselen. En er mag voor de variatie best een heuse slikmossel tussen zitten. Het mooiste is om een mossel aan te treffen die zelfs met het grofste geweld niet open wil! Die wil zijn geheim bewaren…Ja, deze dekselse mossel geeft tijdens de traditionele Belgische bereiding bijzonder onsmakelijke stoffen af die je een zware mosselvergiftiging bezorgen. Al met al is dat mosselen eten een waar culinair avontuur dat je ook dit jaar beslist niet mag missen.



Voeg een reactie toe


naam

e-mail

reactie