Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

AFVAL-ETEN

Ontbijten met ijs is heel gewoon geworden. Kinderen, maar ook volwassenen zijn dol op zo’n frisse start van de dag. Het ijs wordt vaak zelf gemaakt met allerlei vruchten en groenten uit de blender. Heel gezond en smakelijk. Hier volgen een paar tips voor een alternatief ijsontbijt. Vis-ijs is heel makkelijk te maken. Vraag aan de viskraam vriendelijk om wat ijs waarop de vissen hebben liggen uitrusten. Doe dat in de blender en voeg er naar believen wat vers visafval bij, zonder graten. Meng er wat oud bloemenwater door en schenk het geheel in ijsvormpjes. Klaar is kees. Kan zo de vriezer in tot het tijd is voor een bijzonder smulontbijt. Wat weggooi-producten betreft zijn tuinboonschillen ook heel goed bruikbaar. Het is zonde om die bergen schillen weg te gooien. Een mooi gezond gerecht kan worden gemaakt van een mix van tuinboon- aardappel- en appelschillen. Kook de schillen apart gaar en hussel en stamp ze dan door elkaar met wat melk, zout , peper en visbouillon. Afgieten voor consumptie. Bewaar het kooknat om er schil-ijsjes van te maken. Je weet niet wat je proeft !

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén