Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

ayaan

AYAAN 
door Hennie Ruyter

Ayaan Hirsi Ali blijft bij de VVD. Goddank! Na een heuse jetlag is ze voorlopig weer in het reine gekomen met de arrogante fractieleider Van Aartsen. Haar hoofdje in de nek gegooid: ik blijf!. En dat interessante takenpakket dat ze opeiste? Toch veel te zwaar als je zoveel reist, zeker als je niet bent besneden. Wat zou er zijn gebeurd als ze terug zou zijn gegaan naar de verliezer van de kabinetsformatie, de PVDA?. Omarmd door Wouter Bos als verloren dochter, symbool van de slimme zwarte meid, zich opmakend voor een staatssecretariaatje in 2006?. Maar er is toch de AEL? Die is weliswaar niet Afrikaans, maar heeft toch een van de tongriem gesneden aanvoerder. Ayaan zou daar zeker op haar plaats zijn, als vrouwelijke Belofte. In de politiek is tenslotte alles mogelijk. Wie wil er niet zo’n draaikont als uithangbord? De Lijst Pim Fortuyn? Aandacht heeft ze weer gekregen, dankzij NRC-Handelsblad. Op naar Barend en Van Dorp!


reactie van Theo:

Zou je dit nu nog schrijven?
Ayaan weet heel goed waar ze het over heeft en laat zich niet omblazen in debat of bangmaken door de vele ernstige bedreigingen.
Adelheid Roozen doet baanbrekend werk met haar “gesluierde monologen” waarbij ook zijzelf zich afvraagt hoeveel er nog moet gebeuren om de moslim-vrouw enkele stapjes verder te brengen.

Ik heb beiden eerst gezien als ongerichte projectielen maar bewonder nu hun openheid, hun moed en hun doorzettingsvermogen.

gepost op
21-12-2003 om 02:34

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén