Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

zondagskrant

zondagskrant 
door Willem Bijlsma

De Telegraaf overweegt om ook op zondag met een krant te komen. Wat een origineel idee! Zeker vergeten dat ’t al vaak is geprobeerd om met een heuse zondagskrant van Nederland een echt land te maken. Zelfs breekijzer Pieter Storms is het niet gelukt. De Telegraaf zal nu eerst in de slag moeten met onwillig personeel. Als tenslotte iedereen, inclusief bezorgers, over de streep is getrokken moet de krant natuurlijk ook nog worden gelezen. Kunt U het zich voorstellen: krantengeritsel in de kerken en op de zondagscholen? En wat zou er in zo’n krant nu kunnen staan? Misschien moet ie helemaal worden volgegooid met kruiswoordpuzzels en cryptogrammen. Wat zou de mening zijn van de Nederlandse Vereniging tot Bevordering van de Zondagrust en de Zondagsheiliging? Nederlanders willen volgens mij gewoon geen Krant op Zondag. Tegen de tijd dat ze dat wel willen is het land rijp voor de Revolutie en wordt in een moeite door het koningshuis afgeschaft.


reactie van H. Sonoor:

Weer zo’n bedrijf dat ons zijn overbodige product wil aansmeren. Ik ben het geheel met dhr Bijlsma eens. Het zal wederom geen succes blijken. De Nederlander wil zijn zondagsrust niet laten verstoren door een klepperende brievenbus.
Een extra cryptogram lijkt me overigens geen probleem. De laatste tijd zijn die uit de NRC en de Volkskrant vaak al op zaterdagavond opgelost.

gepost op
24-7-2003 om 09:56

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén