Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Lou

LOU 
door René Buitenen

Lou komt terug. Spoedig! Eigenlijk is hij nooit weg geweest. Want “wat nu komt was al eer het was” De wereld krijgt binnenkort opnieuw te maken met Louwrens Voorthuyzen, geboren in Breezand in 1898. In de jaren vijftig en zestig was hij bekend als Lou de palingboer, een doodgewone man die God was, en onsterfelijk. Lou zei: “ik predik Jezus Christus lichamelijk. Zijn opstandingslichaam met zijn nieuwe naam en dat is Lou”. Mien Wiertz, die zijn goddelijke status ontdekte, zei hij zo: ” ik wilde een God die ik vast kan pakken”. Jarenlang was de Lou-groep gevestigd in Muiderberg en preekte Lou vooral in Amsterdam: “ik ben de erfenis. wie mij heeft, heeft alles”. In de jaren zestig waren er enkele honderden mensen “in Lou”. Op 24 maart 1968, in het Belgische gehucht Agimont, verliet Lou na een ziekte deze wereld, tot verbijstering van zijn voormamelijk vrouwelijke volgelingen. Er ontstond een pandemonium. Zijn lichaam werd later begraven in een dorpje in de buurt van Namen. Van zijn voorspelde wederopstanding in 1972 kwam niets terecht, en de Lou-groep viel definitief uiteen. Het geloof in hem was duidelijk niet groot genoeg en de wereld was toen nog niet rijp voor zijn terugkeer. Maar nu, met al die commerciële televisiezenders is alles heel anders geworden. Het grote geld ligt op zo’n volkstype te wachten. En Lou kan in een nieuw lichaam veilig terug komen, want Satan is toch al verslagen. 24 maart 2004 is het zover. Miljoenen begoochelde mensen kijken naar hem uit; alleen weten ze dat nog niet.


reactie van Kees Middelkoop:

Als Lou onverhoopt toch niet terug wil keren, kunnen we dan niet André Hazes tot God verheffen? Hij is er inmiddels rijp voor, en Fons van Westerloo wil zijn profeet wel zijn.

gepost op
9-8-2003 om 03:44


reactie van e tiemersma:

hierbij een reactie op de publikatie van 09 augustus. Lou
Gaarne zou ik u willen verwijzen naar de pagina Louserfenis welke ook op internet geplaatst is
zodat zich een juist beeld wordt gevormd van de nog bestaande lou-groep.Ik wil u er op attenderen dat de veronderstellingen van u volgens mij niet op juistheid is gestoeld.
Een aantal dingen zijn juist geinterpreteerd andere waarschijnlijk echter verzonnen.
Waar U de publikatie van de terugkomst van lou op 24 maart 2004 vandaan haalt is ons een kompleet raadsel.
Voor velen is de openbaring die hij voorspelde een zekerheid van het leven,(en ik bedoel dit dan niet het leven van het aardse lichaam),maar een zekerheid van leven.
Onderzoekt u nu maar hoe ik dit bedoel en u zult tot verrassingen komen als u dit hebt ontdekt.
Ervaren van DIT LEVEN is iets heel anders dan deze publikatie.
En nu maar wachten.
Groeten.

gepost op
27-9-2003 om 20:14


reactie van scooby:

waar kan ik die pagina vinden ‘LOUSERFENIS

gepost op
6-11-2003 om 09:24


reactie van eveline en lieuwe:

Bij deze wil ik U graag verwijzen
naar louserfenis te vinden op
www.louserfenis.org
veel lees plezier groet
eveline.

gepost op
15-11-2003 om 13:56

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén