Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Lasergelazer

LASERGELAZER 
door Henk Bot

Onze hinderlijke politie denkt een antwoord te hebben gevonden op onze lasershields. Die dingen beschermen ons automobilisten tegen laserguns die worden gebruikt om de snelheid te meten. In het geheim is een nieuw type lasergun getest die zich niet door lasershields of laser-echo’s laat verstoren. De vijfduizend onverbeterlijke snelheidsmaniakken in Nederland kunnen hun geliefde apparatuur wel weggooien! Allemaal worden ze nu gepakt, zo is de boodschap. Dat zullen we nog wel eens zien! Techneuten van onze hardrijdersclub kregen al maanden geleden voor niet al te veel geld een prototype van de nieuwe gun in handen, en ontwikkelden een verbeterde versie van het vertrouwde schildje. Zo houdt het racende volkje gelijke tred met het wanhopige dienstkloppersgilde. Overigens wordt er hard gewerkt aan een machtig laserwapen dat vanuit de auto de gunnetjes van de politie volledig kan uitschakelen. Dan staat oom agent beteuterd te kijken naar zijn geblakerde en deels gesmolten speeltje. Dat is nog eens rechtshandhaving! Laat de politie maar vooral de verlichting van kinderfietsen controleren, en ons met rust laten. Verbeter de verkeersveiligheid, begin bij de fiets.


reactie van wim:

ik vind het jammer dat er nog van die zakken zijn die denken dat te hard rijden niet gevaarlijk is.
Steeds weer opnieuw blijkt dat bij een ongeluk de hoge snelheid de oorzaak is.
Ik vind het een denigrerend stukje naar de politie.
Al die snelheids duivels, want dat zijn het, moeten verplicht een jaar lang meerijden met ambulances naar ongelukken, dan zal de lust ze snel vergaan om nog zo te jakkeren

gepost op
24-4-2004 om 06:03


reactie van Gosse Schriemer:

Hallo Henk,

Het is niet mijn stijl om een discussie te voeren via het medium zoals internet. Ik doe dat liever in het echt, ik kan dan iemand zijn / haar reactie zien. Maar dat is hier niet aan de orde.

Ik moet zeggen dat ik wel een beetje gekleurd ben, en dan richting het blauw van de straat.
Dit omdat ik mij onlangs heb aangemeld als vrijwillig politie ambtenaar.

Ik merk uit jouw woorden dat het blauw op straat alleen maar bezig is om ( notoire ) hardrijders te pesten en om zo de staatkas weer eens te spekken. Dit is niet het geval. Het gaat hier om de handhaving van de wet, weet je nog? Normen en waarden? Ik zit voor mijn werk veel op de weg en als ik dan zie wat voor malloten ons wegdek rijk is, denk ik wel eens, de sanctie’s zouden inderdaad nog hoger moeten zijn. We klagen wel eens over de hoogte van de boete’s, rij jij maar eens fijn te hard in het buitenland, dan zul je merken dat t hier helemaal zo slecht niet is.

Er wordt altijd maar gezeikt op de politie, ga echte boeven vangen is dan de veelgehoorde opmerking. En maar jammeren. Totdat het moment komt dat je je zelf te pletter rijd tegen een boom of frontaal op een tegenligger. Zwaargewond wordt je afgevoerd in de ambulance. Onder politiebegeleiding rijd je dan veel te hard en ook nog eens door rood, maar wel vechtend voor je leven. Misschien is dat dan wel de laatste keer dat je echt te hard hebt gereden.

Goed dat er politie is

Met vriendelijke groet,

Gosse Schriemer

gepost op
30-4-2004 om 22:12

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén