Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Liechtensteiner Kraftbruhe

LIECHTENSTEINER KRAFTBRÜHE 
door Michelle Meijerink

Wie zijn gasten eens wat bijzonders wil voortzetten moet het volgende recept maar eens goed bestuderen. Neem het vocht van gekookte mosselen, asperges en kippelevers en zeef dit goed. Pel drie grote uien en laat die langzaam gaar worden in zoete slagroom. Kook helemaal in tot het een grauwe glazige massa is en voeg die toe aan het mossel-asperge-en kippevocht. Rooster intussen oud hard geworden roggebrood en laat dat vervolgens in de afgekoelde rouille weken. Doe er een halve geraspte muskaatnoot bij en wat kokosmelk. Zet het geheel in de koelkast en laat het gerecht drie volle dagen met rust. Als het goed is heeft de massa dan een zilverachtige glans. Breng op matig vuur weer aan de kook en doe er dan drie in partjes gesneden handappels bij. Gebruik de handmixer om een gladde massa te verkrijgen en voeg nog wat verse gesneden ui en slagroom toe. Serveer met kleine gekookte aardappels en drink er een glaasje gewürztraminer of absinth bij.


reactie van Jonnie de Boer:

Ik heb het geprobeerd. Het was een beetje flauw.

gepost op
25-7-2004 om 10:18

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén