Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Doomracket

DOOMRACKET 
door Frits Kaarsgaren

De zomer van 2004 is de zomer van de electronische vliegenmepper. Een echte zomerhit. Wie niet zo’n ding heeft kan deze zomer niet meepraten. Want “Doden is weer fun” om met een columnist van NRC Handelsblad te spreken. Wat vliegt daar? Heerlijk is het om insecten te laten knetteren! Niet alleen muggen, vliegen en wespen worden geroosterd, ook bijen, hommels en vlinders die in goed vertrouwen even langs komen moeten er aan geloven. Zoals te verwachten viel loopt het gebruik helemaal uit de hand. Honden worden gestraft door even het eletronische racket tegen hun natte neus te houden. En vooral kinderen worden met het nieuwe speeltje in het gareel gehouden. Denk er om, michael! Nog 1 keer en Mama pakt haar racket! Moeten je vingertjes weer even tintelen? Zie je niet wat er met dat lieve vlindertje is gebeurd? Diverse instanties hebben al signalen gekregen over misbruik op grote schaal. Het zomerspeeltje is intussen ook al ontdekt in SM-kringen en is hard op weg om een standaard martelwerktuig te worden. Natuurlijk is de Socialistische Partij deze zomer weer paraat! De SP loopt ook hier weer voorop met kamervragen. Moet de verkoop van deze apparatuur niet onmiddellijk verboden worden? Beter nog is het dat de politie alle huizen langsgaat om de muggenterminators in beslag te nemen,en meteen een fikse boete uitschrijft.! Bekeuren is fun!


reactie van Daniel Hoogstraten:

Wat u hier aan de orde stelt – En niet aan de kaak!!! U signaleert alleen maar, en veroordeelt niet, dat op zich is al schunnig!!! – wat u aan de orde stelt is een van de vele symptomen van de volstrekte verloedering van deze samenleving. Een lichte afkeuring kunt u nog opbrengen wanneer het gaat om het schroeien van een zoete hondesnoet of het roosteren door viespeuken van mekaars pik of kut. Maar hetgeen waarvoor de apparatuur in kwestie bedoeld is, dat op zich is al een misdaad van de diepste schandeljkheid. Is een vlieg of mug soms geen schepsel Gods? Wil zo’n diertje niet ook leven? En heeft het daar niet evenzeer recht op als wij? Ik heb vroeger op Zondagschool geleerd dat alle leven ons respect verdient, en gekoesterd en beschermd moet worden, omdat het een Geschenk is van onze Schepper.Ze moesten godverdomme de bedenkers, makers, verkopers en gebruikers van die satansapparaten allemaal hartstikke doodmartelen!

gepost op
8-8-2004 om 16:06


reactie van Kirsten Schrama:

Ik ben het van harte eens met meneer Hoogstraten. Spijker op de kop! Hoewel voor mij God er niet zo bijhoeft. Ik heb geen verzinsel nodig om te beseffen dat alles wat leeft mijn respect verdient, ook een mug, vlieg of wesp. Bekijk zo’n diertje eens met een vergrootglas. Hoe prachtig het in elkaar zit, hoe mooi dat allemaal functioneert. En hoe lief het er ook uitziet! Die grote ogen vol vertrouwen, dat ontroerende angeltje, de snoezige pootjes. En zoiets adembenemend schitterends en aandoenlijks willen wij dan electrocuteren. Inderdaad, Daniel, ze moesten al die misdadigers doodmartelen, heel langzaam en gruwelijk!

gepost op
9-8-2004 om 13:56


reactie van Cindy van Wijck:

Ik vind het jammer dat er nooit meer stukjes over clowns in staan, en alleen maar over rare en vieze dingen.

gepost op
12-8-2004 om 13:39


reactie van Wilbert Onderwater:

Het is volkomen misplaatste dierenliefde, die de vorige schrijvers tentoonspreiden. Moeten we dan weer overgaan op de ouderwetse vliegenmepper? De handdoek? Of nog erger: de onderbroek? Ik moet er niet aan denken. Grote strepen op de muur, of waar het vieze beest dan ook doodgeslagen wordt, de stukken lijdend insect achterlatend. En wie weet hoe lang die doodsstrijd duurt? Nee, dit is een insectvriendelijke oplossing. Ik zou als insect ook een korte maar heftige vuurdood prefereren boven een langzame dood na te zijn uitgesmeerd of verpletterd. De lieve beestjes laten leven zegt u? Nee, dat zal niet gaan. Ik tolereer geen ongenode gasten in huis. Zeker niet als ze prikken, bijten of gewoon vies zijn. De elektrische vliegenmepper is een godsgeschenk!

gepost op
12-8-2004 om 14:34


reactie van jonas zeulmeester:

Dood aan alle dierenbeulen!!!

gepost op
27-8-2004 om 13:09


reactie van janny:

Wat een onzin allemaal, de diertjes in de slaapkamer gaan er toch aan en mensen die er misbruik van maken doen dat anders wel op een andere manier. Ik hou veel van dieren maar men moet niet overdrijven. In veel landen gaan er mensen dood door muggensteken, laten we daar aan denken, ik wens deze mensen allemaal zo’n apparaat.

gepost op
30-8-2004 om 11:40


reactie van Josje Barendregt:

Nou, ik wens Janny zonder achternaam en alle andere mensen die die rotapparaten gebruiken toe dat ze doodgaan aan muggenbeten. Daar dan!

gepost op
1-9-2004 om 16:23

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén