Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Volksverraadpleging

VOLKSVERRAADPLEGING 
door Arend van Helbergen

Al die mensen die zich hebben voorgenomen om bij het referendum over de Europese grondwet NEE te stemmen bedoelen eigenlijk JA .Ze willen met hun tegenstem alleen aandacht trekken. Het is een rancuneuze schreeuw om hulp. Ze voelen zich ZO onbehaaglijk, ZO in de steek gelaten, en ZO onbegrepen door ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, partners, vrienden en natuurlijk die ergelijke politici. Net als tijdens de Fortuynhype voelen ze zich ineens volksmenners en zien ze hun kansje schoon. Maar waarom ze eigenlijk tegen zijn..? Stiekem hopen ze dat er genoeg verstandige grote mensen in Nederland zijn die voorstemmen. Als die grondwet er dan toch komt kunnen ze nog een poosje blijven wrokken. Al gauw gaan ze weer over tot de orde van de dag en schikken ze zich in het onvermijdelijke.
De uitslag van het referendum wordt natuurlijk bepaald door de Fransen. Stemmen die voor dan gaat de meerderheid in Nederland daar natuurlijk in mee. Stemmen de Fransen tegen, dan natuurlijk niet, want die arrogante lui kunnen geen gelijk hebben! Maar in feite maakt het dan niet meer uit hoe Nederland stemt; dan blijven al die neestemmers natuurlijk fijn thuis om verder te klagen over de Euro.


reactie van Lambout Sterrewende:

Volksverraadpleging, ha!,dat is een goeie. Want dat is het inderdaad, het verkwanselen van al onze vaderlandse verworvenheden, tot onze nationale trots, de gulden, aan toe, aan Brussel. Volksverraad!!! Voor soortgelijke zaken hebben ze Mussert indertijd tegen de muur gezet. En terecht! Pang, pang, pang, weg met al die eurobandieten! We mogen God danken op Onze Blote Knieën dat we in dit goeie landje van ons tenminste nog een paar echte Hollandse kerels hebben, mannen uit één stuk als Gertje Wilders en Matje Herben, die pal staan en er voor hebben gezorgd dat alles nog niet helemaal en definitief verloren is. Het kan nog weer helemaal goed komen, de eerste stap hebben we nu gezet. Laten we ons allen scharen achter het vaandel van Wilders, dan zal hij ons voorgaan, Europa uit, een stralende toekomst, een nieuwe Gouden Eeuw tegemoet!

gepost op
8-6-2005 om 18:55Voeg een reactie toe


naam

e-mail

reactie

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén