Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Bijbelvast

BIJBELVAST 
door Gerhard Wielinga

Bijbelteksten ontvangen met SMS-jes: een nieuwe service die wordt geboden door de stichting Bijbel Zonder Kringen. Als je je geheel gratis abonneert wordt op willekeurige tijden, maar gegarandeerd iedere dag, een bijbeltekst naar je mobieltje toegestuurd. Om over na te denken of om je kwaad te maken of verdrietig te worden, of allebei te tegelijk. Of niet boos, maar wel verdrietig,
“Zal een zaag pochen tegen hem die ermee zaagt?”(Jesaja 10 vs 15) Ofwel: wil jij je vader neuken leren? Iets om over na te denken. Elke bijbeltekst inspireert!
“Ik achtervolgde mijn vijanden en verdelgde hen. Ik keerde niet terug voor ik hen had vernietigd. Ik vernietigde, verpletterde hen, ze stonden niet meer op. Dood lagen ze onder mijn voeten”
Wie wil zich nu niet iedere dag laten opfleuren door zulke opwekkende bijbelteksten? En let wel: je moet die teksten natuurlijk plaatsen in de context van de tijd waarin ze zijn geschreven, nietwaar?
“Ze zagen om naar hulp. Maar er was geen redder. Ze riepen de Heer, maar hij antwoordde niet. Ik verpulverde hen tot fijn stof. Ik vertrad ze, veegde hen weg als vuil van de straat. (2 Samuel 22 vs 42-43)
Maar is dit niet ook sprekend ONZE tijdgeest?


reactie van Cees Vroegindeweide:

“Met je lul in de hand, kom je door het gansche land”., Prediker 10″22-23

gepost op
20-10-2005 om 14:21Voeg een reactie toe


naam

e-mail

reactie

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén