Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

OPEN HUIZENDAG

Het is een feest voor het inbrekersgilde ! Zo maar overal naar binnen mogen om goed te kunnen bekijken wat de zwakke plekken van een woning zijn. Het is een mooie aanvulling op eerdere observaties van de buitenkant. En dat wordt dan georganiseerd door die naïeve makelaars. Ze hebben geen idee wie hun klanten allemaal in huis krijgen: ongure types, vermomd als welgestelde belangstellenden, goed in het pak en geschoold in mooie praatjes en smoezen. Het lijken zelf wel makelaars: ze weten de juiste vragen te stellen en kunnen de boel goed taxeren.
Mensen die geen vertrouwen in makelaars hebben of er geen geld voor over hebben organiseren soms zelf een Open Huis. Dat gaat dan bijvoorbeeld zo:
Hartelijk welkom op Blauwalg 47 te Gorp. Komt zaterdag a.s  a.u.b. allen massaal, want dit huis moet beslist van binnen worden gezien! Zo is deze knusse woning veel groter dan de buitenkant doet vermoeden. Vanuit het badkamerraampje heb je een heel mooi uitzicht op de riante waterpartij voor de deur. Dat watertje is heel geschikt om bijvoorbeeld te vissen, te schaatsen en te baden, gezellig samen met de schattige buurtjes. Je kunt er ook heel gemakkelijk klein afval in kwijt. Door z’ n geringe afmetingen is het huis heel geschikt om zelf te onderhouden. Schilderwerk is zo gepiept, en dan zit `t weer voor jaren. De achtertuin is er voor gemaakt om honden te laten rondlopen. ’t Is een echte hondvriendelijke buurt. Hangjongeren zie je er niet, die houden niet van robuuste honden. Wij hopen U zaterdag te mogen begroeten in onze kostelijke woning. U zult er geen spijt van krijgen! En we regelen alles zonder makelaar, want dat zijn geldwolven. De koffie staat klaar!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén