Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Regendans

REGENDANS 
door Berthe Lelieveld

Het wordt tijd dat er andere registers worden opengetrokken dan alleen maar steeds meer te klagen over de droogte. Van kerkelijke zijde is nog niets vernomen over een oproep om te bidden om regen. Of het er nog van zal komen? In andere jaren is wel zo’n oproep gedaan, en met succes! Is bidden en smeken om regen soms iets om je voor te schamen? Laat de Paus nu eens het voortouw nemen. En laten we in plaats van te jeremiëren alvast in de Bijbel lezen over perioden van grote droogte en de bijzondere rol van profeten. Daar kunnen we wat van leren. Doen we dat niet dan zijn we aangewezen op initiatieven uit de hoek van de milieu-mensen. De stichting Geestelijk Klimaat en Milieu heeft namelijk plannen om de Nederlandse bevolking warm te maken voor grootschalige regendansen, afgekeken van de Indianen. Dansende boeren, burgers buitenlui en stedelingen zouden voor heerlijke kletterbuien kunnen zorgen. Gewoon een kwestie van geloof en overtuiging. Zouden ze tijdens het dansen misschien ook nog een beetje kunnen bidden om regen? Een ontkerkelijkt Nederland is helemaal rijp voor zoiets. Alleen jammer dat de Kerken niet meewerken. Zij hebben kennelijk alle geloof in wonderen verloren. We staan er alleen voor!


reactie van Dirk Kraan:

Na zonneschijn komt regen. Daar ben ik heilig van overtuigd!

gepost op
15-8-2003 om 16:43


reactie van J. P. M. M. van Oudenbosch:

Geachte Mevrouw/ Mijnheer,

Uw kleinzielige aanklacht tegen de H. Moederkerk mist elke grond! Zijn Heiligheid heeft al op 10 augustus de gelovigen opgeroepen om te bidden om regen. Een oproep die z’n uitwerking zeker niet zal missen. Ten bewijze van uw jammerlijke gebrek aan kennis voeg ik hierbij de tekst van het bericht, dat de redactie van NOS Radionieuws die tiende augustus heeft omgeroepen. Een redactie waaraan u dus nog een voorbeeld kunt nemen!

“De hittegolf in Europa heeft ook de aandacht van Paus Johannes Paulus. Hij heeft in zijn gebeden verwezen naar de slachtoffers van de extreme wrmte en de bosbranden in Zuid-Europa. Verder riep hij de gelovigen op om te bidden voor regen. De Paus zei vanuit zijn buitenverblijf bij Rome dat hij zich grote zorgen maakt om het milieu dat grote schade dreigt op te lopen door de droogte en warmte.”

gepost op
16-8-2003 om 17:55

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén