Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

HORECA

HORECA 
door Steven de Vink

Fijn uit eten met de komende feestdagen. Eindelijk eens verlost van het Plebs dat vindt dat de Horeca het te bont heeft gemaakt met de prijzen en moet worden gestraft met wegblijven. Lege zalen met een verdwaalde kandelaar, een chaos van onbezette tafels met verlepte boeketten, dof bestek, grauwe borden, een keuken met beslag tegen de muren gespat, een penetrante vislucht in de morsige toiletten: dat is het resultaat van overvragen, het uitmelken van de weinige klanten die nog vertrouwen hadden in de Horeca. Wat rest zijn oost-Europese toestanden waarbij het bedienend personeel schrikt als iemand echt een bestelling dreigt te plaatsen. Is dat overdreven? Zeker niet, moet ik eerlijk toegeven. Het fijne is wel dat wij, horecaffers, onszelf met de feestdagen eens flink op oude voorraden kunnen trakteren. In de vriezers ligt nog wel wat tarbot en griet; misschien vinden we ook wel niet al te oude entrecote’s. Die kunnen we dan gezellig met elkaar in de opeten, en praten over de tijd dat de restaurants nog vol zaten. Nu wordt er massaal thuis gekokkereld aan de hand van recepten uit oude Libelles. Misschien keert de goede tijd ooit terug. Maar wij restaurantmanagers van nu, die het zo goed bedoelden, zullen dat genoegen waarschijnlijk niet meer smaken. De Horeca wenst U fijne feestdagen thuis.


reactie van Patrick:

Is McDonald’s ook niet gewoon open tijdens de kerstdagen?

gepost op
15-12-2003 om 18:55


reactie van koen:

Beste zogenaamde horekaffer.
Als echte horeca-man,heb ik Uw artikel met verbazing lees afschuw gelezen.
Wat een vreselijk negatief artikel.Waar gaat dit over.Deze”heer” heeft duidelijk niets van deze bedrijfstak begrepen.Het feit dat hij geen reserveringen heeft in zijn kersthorecaagenda heeft hij waarschijnlijk aan zichzelf te danken.Wat een vreselijk figuur,horecaonwaardig!!!Serieus,ik hoop dat dit figuur een zware voedselvergiftiging oploopt door het consumeren van zijn eigen over datum “luxe”producten.Sorry dat ik me even laat gaan,maar dat artikel gaat ten koste van de echte hardwerkende horecamensen die hun eigen vrije tijd opofferen om hun medemensen het naar de zin te maken in deze bange tijden.mijn enige boodschap is:zoek gewoon een restarant met in Uw ogen de juiste prijs/kwaliteit verhouding.Kerst thuis is leuk,en natuurlijk goedkoper,maar wat is er ontspannender dan zich te laten verwennen door een oprecht betrokken horecaffer!!!

gepost op
18-12-2003 om 03:40


reactie van foie grass:

die”grappige” patrick heeft er in iedergeval niets van begrepen.kinderachtige opmerking,niet eens grappig.zinloos.geen respect.duidelijk geen horecaman.ha ha

gepost op
18-12-2003 om 04:48

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén