Waan van de dag

zouteloos oeverloos troosteloos hopeloos

Tevreden neestemmer

TEVREDEN NEESTEMMER 
Nicolaas Veringa

Een feest voor de democratie! Wij dommen hebben gewonnen! Laten we hopen dat we bij nieuwe referenda in Nederland altijd zo verstandig stemmen. Een slechte keus is eigenlijk altijd een goede keus, zo paradoxaal is het in de politiek. De elite heeft het lid op de neus gekregen omdat die niet heeft aangevoeld wat er niet leefde bij de bevolking. De “burger”, of wat daar voor door moet gaan heeft slechts zijn burgerplicht gedaan, een domme keus maken in een volksverraadpleging. Tja, de kiezer heeft altijd gelijk, ook als hij het niet heeft. Laten de voorstemmers nu niet gaan wrokken Als de burgers binnen afzienbare tijd opnieuw over ongeveer hetzelfde kunnen gaan stemmen zijn de rollen omgekeerd. Het zou goed zijn om dan een moeilijke negatieve vraag aan de bevolking voor te leggen: Vindt U ook niet dat…..?


reactie van O.W. Ritzege:

Lekker hoog in de bol, he, Veringa? Jij weet wat verstandig is en wat dom. Knap hoor. Maar inderdaad, het is erg dom om niet te begrijpen dat het goed is dat we nu zonder slag of stoot rechten en verworvenheden opgeven, voor de verdediging waarvan kort geleden nog militairen zonder morren hun leven moesten geven. Stom, dat we van onze overheid verlangen dat die de moeite zou willen nemen om een en ander aan ons uit te leggen. Dom en primitief dat we ons vertrouwen in de EU verliezen, alleen maar omdat blijkt dat groezelige mediterrane landjes als Griekenland en Italië ons met de toelatingseisen voor de EMU besodemieteren waar we bij staan. Achterlijk dat we niet meer in de EU geloven, uitsluiten omdat Frankrijk en Duitsland hun reet afvegen met het stabiliteitspact. Maar, ere wie ere toekomt, heel knap van jou, Veringa, dat jij je niet laat afleiden door zulke kleinzielige overwegingen, en het ideaal van de Grote Europeesche Heilstaat scherp in het oog houdt. Sjapoo!

gepost op
6-6-2005 om 15:45


reactie van john:

Ritzege heeft het ook niet begrepen. Misschien is verhuizen naar het groezelige Urk een goede suggestie? Hoe kort geleden is het nog maar dat wij alle middelen inzetten om dit eiland te verdedigen. Hek eromheen, klaar.

gepost op
4-8-2005 om 09:52Voeg een reactie toe


naam

e-mail

reactie

© 2024 Waan van de dag

Thema door Anders Norén